esmaspäev, 2. juuni 2008

Tripist.

Käisime siis eelmine nädal West Corkis (Corki maakonna läänepoolsemat osa nimetatakse nii). Sealne loodus on hoopis midagi muud siinsega võrreldes, kuigi vahemaa siit sinna on umbes 80 km-i. Palju äkilisem, karmim, metsikum, mägisem.

Üks kõige kauneimaid kohti oli Barley järv, mis kohalike arust asub suht madalal aga minu arust oli ikka päääris kõrgel mäe otsas. 780 jalga ei ütle mulle ja ilmselt ka teile eriti midagi, aga kui ma nüüd natuke googeldan, siis see on umbes 238 meetrit. Ja kuna meri on suhteliselt lähedal siis tundub see ikkagi päris kõrgel. Näeb ta välja selline:

Vaade teisele poole mäge, kust pidi meie väike punane auto üles ronima. Ma ausõna mõtlesin, et ta sureb ära :

Ja need lambad, kes igal pool turnivad:


Teine täiesti hingematva vaatega koht on Healy Pass. See on siis Iirimaa kõige kõrgemal asuv autoga sõidetav tee. Nagu alati, pole pildid pooltki nii head kui vaade ise, aga mingit aimu annab ehk ikka:



Ja jällegi vaade teiselt poolt mäge, kus on vasakul pool natuke näha sellist käänulist teed, mida mööda üles sai sõita (ilmselt peaksid pildi peale klikkama, et ta suuremana lahti tuleks, siis on paremini näha). Riikka ütles, et tal käed päris valutasid sellest pidevast roolikeeramisest:

Kommentaare ei ole: